Twój najlepszy wybór
Catering dla dzieci
Catering dla placówek przedszkoli, szkół i żłobków

Gotowanie z miłością
EkoFrajda jest firmą z wieloletnim stażem. Działamy na rynku od2015r. Jeśli szukają Państwo cateringu dla najmłodszych pociech, który spełni wymagania nawet najbardziej grymaśnych dzieci i ich rodziców, jesteście na właściwej drodze. Zapraszamy serdecznie do współpracy z naszym zespołem.
Zakres garmażeryjny tj. naleśniki, pierogi mamy własnej produkcji. W ramach współpracy oferujemy 10% zniżki na pakiety urodzinowe w naszej sali zabaw dla dzieci z Państwa placówki. Raz na rok szkolny warsztaty kulinarne w Państwa placówce z naszym kucharzem.

Wiemy iż prawidłowe odżywanie dzieci ma znaczący wpływ na ich prawidłowy rozwój. Z tą myślą przygotowane zostały nasze jadłospisy przy współpracy z wykwalifikowanymi kucharzami i dietetykiem. Menu tworzymy zgodnie z wytycznymi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipiec 2016r. Nasze posiłki są przygotowywane z dbałością o najmniejsze szczegóły. Skrupulatnie tworzymy menu dostosowane do wieku oraz potrzeb dzieci, wykorzystując naturalne, świeże produkty, najwyższej jakości. Nasze posiłki są zawsze urozmaicone, smaczne i pełnowartościowe, a ich aromatyczny zapach świeżości zachęca do ich zjedzenia nawet największe niejadki. Serwujemy śniadania, obiady i podwieczorki. Każdy z posiłków możemy dostosować do odpowiedniej diety specjalnej.


Catering dla szkoły
Wiek szkolny jest ważnym etapem rozwoju dzieci. Starszaki mają wybrane smaki i nie zawsze z chęcią próbują nowych dań. Dla tego gotowanie dla dzieci w tym wieku jest dla nas wyzwaniem i jednocześnie satysfakcją. Dokładamy wszelkich starań aby dzieci jadły zdrowo i ze smakiem.

Catering dla żłobków i przedszkoli
Żłobek i przedszkole to miejsce gdzie dzieci budują prawidłowy nawyk żywieniowy . Od lat pracując z dziećmi wiemy jak dużo energii jest potrzebne przedszkolakom aby odkrywać tajemnicze zagadki świata. Dlatego dbamy o odpowiednią kaloryczność posiłków i solidne porcje, wykorzystujemy owoce i warzywa sezonowe które mają najwięcej składników odżywczych potrzebnych do prawidłowego rozwoju dzieci.
Co nas wyróżnia ?
Best Chef
Jakość to połączenie doświadczeń wielu ludzi z profesjonalnym zakładem wyposażonym w najnowsze rozwiązania poprawiające bezpieczeństwo dostarczanych produktów. Dlatego stawiamy na doświadczony i stabilny zespół. Posiłki przygotowujemy w nowoczesnym zakładzie (kuchni).
Kontrola jakości
W trosce o najwyższą jakość wdrożyliśmy punkty kontrolne w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Dokonujemy weryfikacji jakości naszych surowców, a w procesie powstawania gotowego dania wyznaczyliśmy punkty kontrolne, mające na celu eliminację ryzyka mikrobiologicznego, chemicznego i fizycznego.
Perfect Cook
W zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, nasz dietetyk opracowuje specjalny jadłospis dla diabetyków, dzieci na dietach bezglutenowych, dietach bezmlecznych czy dietę dla wegan.
Profesjonalny transport
Posiłki dostarczamy własnym, wyspecjalizowanym transportem w termoportach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
Elastyczność wspólpracy
Państwa opinie i uwagi uwzględniamy w planowaniu kolejnych jadłospisów. Mają Państwo bezpośredni kontakt z naszym menagerem oraz szefową kuchni co ma realny wpływ na dostarczane posiłki.
Warunki cenowe realizacja oferty
Cena posiłku jest ustalana indywidualnie – ściśle według potrzeb ilości obiadów. W ramach współpracy oferujemy 10% zniżki przy organizacji imprez urodzinowych dla dzieci.
Twój najlepszy wybór
catering dla dzieci
Catering dla placówek przedszkoli, szkół i złobków
Piramida żywienia
Piramida żywienia to graficzne przedstawienie zasad zdrowego odżywiania. Pokazuje, jak komponować swój jadłospis, aby zachować zdrowie i dobre samopoczucie.
Każde piętro piramidy zawiera odpowiednie proporcje niezbędnych w codziennej diecie produktów spożywczych. Obowiązuje zasada, że produkty najważniejsze w racjonalnym odżywianiu znajdują się u dołu piramidy, czyli podstawy. Im wyższe piętro tym mniejsza powinna być ilość spożywanych produktów danej grupy. Pierwsze normy żywieniowe zostały opracowane ponad sto lat temu, a od tego czasu dużo się zmieniło. Z czasem, w miarę poszerzania się wiedzy o zdrowym trybie życia, pierwotna piramida uległa pewnym zmianom.